Ünlü un fabrikası icradan satılıyor: Rekor fiyatla yeni sahibini arıyor!

Tarihi bir geçmişe sahip olan ünlü un fabrikası, ödenemeyen borçları nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldı. Fabrikanın satış bedeli 364 milyon TL olarak belirlendi.

Ünlü un fabrikası icradan satılıyor: Rekor fiyatla yeni sahibini arıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde birçok firma, artan ekonomik baskılar nedeniyle zor günler geçiriyor. Bazı işletmeler konkordato ilan ederken, bazıları ise iflas süreçlerine girdi. Bu kötü gidişat, son olarak tarihi un fabrikasında da kendini gösterdi.

Ülke genelindeki iflas ve satış haberleri, ekonomik sıkıntıların derinleştiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Dev un fabrikasının satışına dair detaylar, 13. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından resmi olarak duyuruldu. Fabrikanın satış bedeli 364 milyon TL olarak belirlendi.

Konya 13. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Horozluhan Mahallesi, Ankara Caddesi Dış Kapı No:157Selçuklu /KONYA adresinde öncesinde faaliyet gösteren Gödeneli Akun Değirmencilik ve Ticaret A.Ş.’nin uhdesinde bulunan ve un imalatında kullanılan makinalarının, çalışmasına engel teşkil edecek elektrik, elektronik, mekanik sorunu bulunmadığı, çalışır durumda ve hali hazırda üretimde faal olarak kullanılabilecek durumda olan, 2. El makinalar olduğu kabul edilerek değerleme yapılmıştır. Söz konusu makinaların monteli ve bakım yapılarak işletmeye alınabilecek durumda oldukları görülmüş olup, bu durum dikkate alınarak söz konusu makina ve ekipmanların ilgili sektörel firmalardan piyasa araştırması yapılmak ve yıpranma payları düşülmek suretiyle, 2. El Piyasa araştırması ve değerleme tekniği içinde kullanılan kabuller doğrultusunda, itiraz edilen Kıymet Takdir Raporu tarihi itibariyle kıymet takdirleri yapılmıştır. Tesiste yer alan makina ve ekipmanlar, bulundukları yerde montajlı ve üretime devam edecek durumda kıymet takdiri değerlendirmesi yapılmıştır. Montajlı adil piyasa değeri olarak ifade edilebilecek bu değer, tesisin güncel kullanım değeri olarak düşünülmüştür.”

 

Ünlü un fabrikası icradan satılıyor: Rekor fiyatla yeni sahibini arıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.